İmplant Diş Tedavisi
Dijital Diş Hekimliği ve Implant: Dijital diş hekimliği uygulamaları implant tedavilerinde başarı ve estetik oranını yükseltip hata oranını ve tedavi süresini azaltmıştır. 3D görüntüleme yöntemleri ve yazılımlar sayesinde olası restorasyon ve en ideal implant yerleştirme açısı ve derinliği elde edilir. Böylece cerrahi komplikasyon riski azaltılırken implant üzerine yapılacak protez üst yapı kusursuz hazırlanır.
Implant Nedir? Eksik dişlerin yerine, onların görevini yerine getirmek amacıyla yerleştirilen titanyum alaşımlı yapay diş köklerine verilen isimdir. İmplantlar; protezler ve implantlar olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Eksik dişleriniz varsa ve uygulama için olumsuz bir durumunuz yoksa en doğru işlem implant uygulamasıdır. Genellikle muayenehane koşullarında ve lokal anesteziyle yapılır.
Nasıl Yapılır? Hasta özel olarak genel anestezi veya sedasyon istemediği sürece işlem lokal anesteziyle yapılır. Alana lokal anestezi uygulandıktan sonra operasyon sahası açılır. Diş etinde küçük bir kesi yapılmasının ardından özel yapılmış frez adı verilen ve kemikte yuva açan aletler kullanılır. Açılan yuvaların yerine implantlar yerleştirilir.
Sonrası: İmplantlar tek veya iki aşamalı olarak uygulanır. Çift aşamalıda implant yerleştirildikten sonra üstü diş eti ile kapatılır. İmplantla kemik kaynaştıktan (1.5 -2 ay) sonra implantın üstündeki yumuşak lokal anestezi altında ikinci bir işlem yapılarak implant üstüne iyileşme başlığı adı verilen metal parçalar yerleştirilir. 1 hafta 10 gün beklendikten sonra protez aşamasına hazır hale gelinmiş olur. Tek aşamalı da ise implant ve iyileşme başlığı aynı anda konur. Bu sayede 1.5 ay sonra yapılacak protez aşaması için hasta hazırlanmış olur. Hangi yöntemin uygulanacağı, kemik kalitesi, implantın kemikte tutunma durumuna göre karar verilir. Tek aşamalı teknik, hastanın ikinci bir cerrahi işleme gerek duymayacağı için tercih sebebidir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler: Implantı yapacak doktor, konusunda bilgili, becerikli ve daha öncesinde bir çok vaka görmüş olmalı, bu nedenle implant yaptırmaya karar verdiğinizde doktor seçimini dikkatlice ve araştırarak yapmalısınız. Kullanılacak implant markası, kendini ispatlamış, sertifikalı ve dünyaca kabul edilmiş olması gerekir. Ayrıca implant yapılacak vaka da çok detaylı bir planlama yapılması şarttır.
Yeni polikliniğimizle birlikte sizlere en kaliteli ve hijyenik ortamı sağladığımız 6 farklı ünitemiz ile implantoloji, ortodonti, pedodonti ve çene cerrahisi gibi alanlarda hizmet veriyoruz.
Fast & Fixed yöntemiyle hiç dişiniz olmasa veya mevcut dişleriniz çekilecek olsa da dişlerinizin çekildiği günde İmplantlar yapılıp, aynı gün (geçici) sabit dişleriniz olabilir. Arka bölgelerde kemik eksikliği olan durumlarda bu teknikle açısal implantlar kullanılarak ileri cerrahiye gerek kalmadan sabit protez yapılabilir. Bu teknik ile dişler çekildiği gün implantların yapılması, dişsiz hastalarda ise implantların yapılıp aynı gün sabit protez yapılması mümkündür.
Yeterli kemik olmaması halinde hastalarda kemik oluşturma işlemine gerek duyulur. Eğer az miktarda kemiğe ihtiyacımız varsa hastaya sığır kaynaklı (xenogreft) kemik tozları ile bunun üstünü çadır şeklinde örtecek olan membran dediğimiz maddelere ihtiyaç duyulur. Eğer kemik miktarı çok az ise hastaya kendi kemiğinden de kemik alınarak kemik oluşturma işlemi yapılır. Bu konuda deneyimli cerrahlar tarafından yapılması gereken bu işlemler sonrası 4 ila 6 ay beklenir. Kemiğin olgunlaşmasının ardından hastaya implant yapılır.
Hiç dişi olmayan hastalarda kullanılan All On Four tekniğinde, çok fazla cerrahi operasyona gerek duymadan, sadece farklı bir yöntemle, 4 implant yerleştirerek üzerine sabit protez yapılabiliyor. Aynı gün diş protezinin sabitlendiği bu tedavi yönteminde 3-4 ay sonra kalıcı protezler yapılır. Bu teknik sayesinde bu ön bölgedeki yeterli kemiğe özel açılarla yerleştirilen implantlar ve onlara uygun üst yapılar sayesinde aynı gün hasta geçici protezini kullanmaya başlar.
İmmediat implant, dişin çekilmesinin hemen ardından implantın uygulanması durumudur. Dişte herhangi bir enfeksiyon olmaması ve uygulanacak bölgede yeterli miktarda kemik olması durumunda uygulanabilir. İmmediat implant, genellikle ön dişlere uygulanır.
İmplant destekli protezler iki şekilde yapılmaktadır. Sabit protezler ve hareketli protezler olarak ikiye ayrılır. Sabit protezler daha az sayıda diş eksikliği olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Hareketli protezler ise çok sayıda implant olduğu durumlarda, dişsiz alanların fazla olduğu durumlarda yapılmaktadır. Hastanın ağız durumuna göre, çoklu eksiklik veya tek diş eksikliğine göre her hastaya uygulanabilmektedir.
Üst çenede implant yerleştirmek için yeterli kemik olmadığı durumlarda zigomatik kemiğe (elmacık kemiği) yerleştirilen özel implantlara Zigoma yani Elmacık Kemiği İmplantı denir. Bu teknik sayesinde çene kemiği erimiş hastalara sabit diş yapılabilir. Zigomatik İmplantlar; erken diş kayıplarına bağlı ileri derecede kemik erimesi olan kişilerde, sinüs yükseltme operasyonu ya da kemik grefti uygulamalarının başarısız olduğu, İmplant kayıplarının yaşandığı ve çene tümörü nedeniyle üst çenesi alınmış hastalarda uygulanabilir.
Yanda ki butona tıklayarak anında whatsapp üzerinden yetkili biriyle görüşebilir ve aklınıza takılan her türlü soru hakkında bilgi alabilirsiniz.